Biologische wijn bestelt u bij biowijn.info - De webshop voor biologische wijnen
25-05-19 Zomerproeverij zaterdag 25 mei 2019
Verder..
 
16-09-19 SDEN 3 Wijnbrevet najaar 2019
Informatie over het wijnbrevet 2019. Deze professi... Verder..
 
 

Introductiecursus wijn: SDEN Wijnvignet

Meer weten over wijn? Volg de cursus wijnvignet met diploma!

Data najaar 2017 (donderdagavonden):
donderdag 5 oktober
donderdag 26 oktober
donderdag 9 november (reserve-avond)*

Cursuskosten € 115,00 p.p. (inclusief cursusboekje, wijnen, examen en diploma SDEN1 / wijnvignet)

 In deze cursus word je wegwijs gemaakt in de wijnbereiding, de belangrijkste druivenrassen voor witte en rode wijn. Ook vertelt de docent hoe mousserende – en versterkte wijn wordt gemaakt. Je ziet waar de belangrijkste wijngebieden van de wereld liggen en wat de invloed van een wijnmaker op de wijn is als een wijn houtlagering krijgt. Je leert eenvoudige proefnotities maken. Voor deze cursus wordt gebruik gemaakt van het boekje “Ik weet wat van wijn”.
Programma

Op de eerste cursusavond wordt verteld wat wijn is, hoe witte wijn wordt gemaakt en de belangrijkste witte druivenrassen. Er wordt uitleg gegeven hoe wijn smaakt, wat een goed wijnglas is en de juiste kurketrekker. Ook zie je de juiste drinktemperaturen van wijn. Je proeft zes verschillende witte wijnen en maakt zelf proefnotities. Vervolgens kijk je of je notitie past bij één van de druivenrassen die in het boekje staan. Er wordt ingegaan op de achtergrond van de wijn en het wijngebied. 

Op de tweede cursusavond wordt de stof van de eerste kort herhaald en proeft je nog een keer een wijn van de eerste avond; herken je deze? Daarna komen de belangrijkste blauwe druivenrassen aan de orde. Deze avond wordt uitgelegd hoe rode wijn wordt gemaakt en proef je zes verschillende rode wijnen. Ook dan maak je je eigen proefnotities (oefenen met wijn in woorden) en vergelijk je die met de notities die bij de druivenrassen in het boekje staan.

De cursus wordt met een examen en diploma Wijnvignet (mits voldoende punten) afgesloten.

De kosten voor deze cursus bedragen € 115,00 incl. cursusboekje “Ik weet wat van wijn”, examen en diploma.

Aanmelden via: www.wijncursussen.nl