Biologische wijn bestelt u bij biowijn.info - De webshop voor biologische wijnen
24-09-18 SDEN 3 Wijnbrevet najaar 2018 nog 5 plaatsen vrij
Informatie over het wijnbrevet 2018. Deze professi... Verder..
 
 

Wijnpluscursus 2018 2019

Wijnpluscursus 2018 - 2019

Je weet al het een en ander van wijn en je vindt het leuk om zo één keer per maand met andere wijnliefhebbers om tafel te zitten en bepaalde thema’s verder uit te diepen? Dan is deze wijnpluscursus iets voor jou!

 

Zeven avonden in het cursusseizoen 2018 – 2019 met elke avond een ander thema. Ook is er aandacht voor de combinatie van Wijn & Spijs!

Dinsdag 25 september: Focus op Libanon
Libanon ligt in een driehoek die de bakermat is van de wijnbouw, gevormd door de Kaukasus (het tegenwoordige Armenië en Georgië ), Mesopotamië (het tegenwoordige Irak ) en
Palestina. De moderne wetenschap gaat er voorzichtigheidshalve van uit dat de wijnbouw in Libanon ontstond. Hoogste tijd om de proef op de tong te nemen! En er is zeker meer dan Château Musar.

Dinsdag 30 oktober: Duitsland algemeen en de Pfalz in het bijzonder
Wat gebeurt er bij onze Oosterburen? Specifiek wat gebeurt er in de Pfalz? Bijproef sessie!

Dinsdag 27 november: Brazilië
Mondjesmaat vinden we wijnen in de schappen uit Brazilië. Hoe zit de wijncultuur daar in elkaar? Waar ligt de nadruk op in de productie? Welke druivenrassen?

Dinsdag 22 januari: Wijn en Spijs met Edwin Raben
Edwin Raben is wellicht de bekendste sommelier in Nederland. Hij weet als geen ander uitleg te geven over wijn & spijs. Er worden wijnen geproefd in combinatie met een aantal kleine gerechtjes.
 

Dinsdag 26 februari: Cru’s uit de Zuid-Rhône
Op deze winteravond ontdekken we met name de rode wijnen uit de zuidelijke Rhône, maar ook witte Lirac en dessert Muscat Beaumes de Venise (of Rasteau?) komen op de proeftafel.

Dinsdag 26 maart: Noordwest Spanje
Galicië: de tuin van Spanje. We proeven onder andere fris wit van de albariño uit Rias Baixas en soepel rood van de mencia druif uit Ribeira Sacra.

Dinsdag 23 april: Afsluitende wijn en spijs avond
We sluiten het seizoen af met een wijn en spijsavond. Thema en locatie nog niet bekend.

Dinsdag 21 mei: Reserve-datum!
Graag reserveren voor het geval de docent onvoorzien een avond niet aanwezig kan zijn.

Data staan vast, maar met de thema’s kan nog worden geschoven.

Kosten & aanmelding
De kosten voor deze bijzondere cursus bedragen € 425,00 p.p. (dat is inclusief 6% en 21% BTW!). Uitsplitsing in verband met de wijn en spijs avonden.
Elke avond worden de thema’s toegelicht en 8 wijnen geproefd. Bij twee avonden is ook het onderdeel “spijs” inbegrepen.

Vanaf heden is aanmelding mogelijk. Vol = vol (maximaal 12 deelnemers).

Zes cursusavonden starten om 20.00 uur en eindigen rond 22.30 uur. Deze worden gehouden in de cursuslocatie op het adres Beatrixstraat 44 te Arnhem.

Aanmelding: alblas@svbe.nl

De cursus gaat door bij een minimale deelname van 10 cursisten.