a SVBE wijnprofessionals
 


 
 
Biologische wijn bestelt u bij biowijn.info - De webshop voor biologische wijnen
16-09-19 SDEN 3 Vooropleiding Vinoloog start 16 september 2019
Informatie over het wijnbrevet 2019. Deze professi... Verder..
 
19-09-19 SDEN 2 Cursus Wijnoorkonde start donderdag 19 september 2019
Ooit weleens gedacht....ik zou meer over wijn will... Verder..
 
08-11-19 SDEN 1 Cursus Wijnvignet start vrijdag 8 november 2019
Iets weten over wijn? Volg de cursus Wijnvignet me... Verder..
 
14-09-19 Herfstproeverij zaterdag 14 september 2019
... Verder..
 
 

20-10-2015 - Gedistilleerdvignet
"Ik weet wat van sterke drank"

 Meer weten over sterke drank? Meld je aan!

In navolging van het boekje “ik weet wat van wijn” met het “Wijnvignet” is er nu het boekje “ik weet wat van sterke drank” en wie wil daar niet iets van weten? Niet alleen een cursus voor stoere mannen en stoere vrouwen, maar voor iedereen die twee avonden informatie wil over de achtergronden van dranken met een hoger alcoholpercentage dan 15%. Chris Alblas is sinds kort niet alleen aanbevolen wijndocent, maar ook aanbevolen docent gedistilleerd.

Dit is sterke drank en zo smaakt het!

Twee avonden aan de slag met sterke drank: van het neuzen aan jonge en oude jenever, cognac en whisky, grappa en beerenburg tot bessenjenever en pisang ambon. Elke avond 8 verschillende sterke dranken proeven (doet me dit denken aan amandel, mais, zeewier of, of?) en informatie krijgen over de achtergronden van de dranken. Aan het eind van de tweede avond is er een kort examen en bij voldoende punten krijg je het “gedistilleerdvignet”. Je weet dan iets over blanke distillaten, gerijpte distillaten, bitters, likeuren en hoe deze smaken.

De cursus “ik weet wat van sterke drank” kost € 125,00 p.p. en dat is inclusief het cursusboekje, examen, gedistilleerdvignet en elke avond acht sterke dranken proeven. Met elke avond een klein afsluitend hapje.

Cursuslocatie: Beatrixstraat 44 te Arnhem (de cursusruimte is helaas niet toegankelijk als u slecht ter been bent)

Cursustijden: 19.30 – 22.15 uur

Extra cursusavond: wereldrondje whisky

Voor de cursisten “ik weet iets van sterke drank” en andere geïnteresseerden is er de mogelijkheid om aan de workshop “wereldrondje whisky” deel te nemen. We proeven deze avond whisk(e)y’s uit Schotland, Ierland, Canada en Amerika. In totaal zes whisky’s waarvan er drie begeleid worden door een klein hapje. Deze workshop kost € 35,00 p.p. voor cursisten en € 39,50 voor zij-instromers.

Cursusdata “ik weet wat van sterke drank”:

Dinsdag 20 oktober: eerste cursusavond

Dinsdag 3 november: tweede cursusavond

Dinsdag 10 november: reserve-datum

Dinsdag 17 november: wereldrondje whisky

 Aanmelding, betalen en annuleren

alblas@svbe.nl (graag bij aanmelding het aantal personen vermelden)

Minimale leeftijd om aan deze cursus deel te kunnen nemen is 18 jaar. Na ontvangst van uw aanmelding krijgt u een aanmeldingsformulier toegestuurd per e-mail. Zodra uw formulier is ontvangen wordt u een factuur toegestuurd. Zodra uw betaling binnen is, is uw aanmelding definitief. Mocht de cursus onverhoopt niet doorgaan, dan krijgt u daarvan uiterlijk 7 dagen voor de begindatum bericht en wordt het cursusgeld geretourneerd. Zodra u bericht krijgt dat de cursus definitief doorgaat is annuleren niet meer mogelijk. Daarvoor kunt u annuleren en krijgt u het cursusgeld terug.

Maximaal aantal cursisten is 12 (vol=vol)!