a SVBE wijnprofessionals
 


 
 
Biologische wijn bestelt u bij biowijn.info - De webshop voor biologische wijnen
24-09-18 SDEN 3 Wijnbrevet najaar 2018 = volgeboekt
Informatie over het wijnbrevet 2018. Deze professi... Verder..
 
 

24-09-2018 - SDEN 3 Wijnbrevet najaar 2018 = volgeboekt
Informatie over het wijnbrevet 2018. Deze professionele wijncursus trekt niet alleen ondernemers en werknemers in de wijnvakhandel en horeca, maar ook wijnliefhebbers die zich verder willen verdiepen in wijn. Voor deze cursus is zelfstudie van groot belang, want theorie neemt een groot deel in beslag. Uiteraard wordt er tijdens de cursusavonden ook geproefd (gemiddeld 8 wijnen). Docent: Chris Alblas

 Thema's, waarbij de toetswijzer SDEN 3 het uitgangspunt is, zijn o.a.:

  • wijnen kennen uit alle belangrijke wijngebieden in de wereld;
  • het proeven en beoordelen van wijn;
  • het herkennen van karakteristieken van druivenrassen en wijngebieden;
  • de diverse wijnbereidingsmethoden, de zogenaamde vinificatie;
  • kwaliteitsverschillen herkennen;
  • meer over uw smaak en het selecteren van wijn;
  • basisprincipes wijn & spijs;
  • alles over wijnwetgeving en wijnetiketten;
  •  
    Er zijn in totaal 9 cursusavonden.
     
    De cursus biedt in combinatie met zelfstudie voor de meeste deelnemers voldoende basis om het examen Wijnbrevet / SDEN 3 te behalen. De kosten voor het examen zijn niet bij het cursusgeld inbegrepen.
     
    Tijdens de cursusavonden wordt er gebruik gemaakt van powerpointpresentaties. Vanaf de tweede cursusavond krijgt u een aantal vragen van de vorige cursusavond. Deze worden met elkaar besproken.
     
    START NAJAAR 2018
     
    Maandagen: 24/9, 1/10, 8/10, 29/10,5/11, 12/11, 19/11, 26/11, 3/12 en 10/12  (=reserve avond als docent onvoorzien een cursusavond niet kan geven, dus altijd (!) noteren).
     
    Cursuskosten € 425,00 pp incl. proefglazen, excl. examenkosten en het cursusboek. De cursusprijs is inclusief hoog BTW tarief.
    Info examen op www.wijnacademie.nl (ook inschrijfformulier en kosten). U dient zich zelf tijdig aan te melden!
    Het cursusboek kunt u via www.stichtingplatformdranken.nl bestellen.
     
    Cursustijden: 20.00 uur – 22.15/22.30 uur
    Locatie: “wijnkamer” Beatrixstraat 44 te Arnhem
     
    Aanmelding, betaling en annulering
    Na uw aanmelding krijgt u een factuur. Na uw betaling is de aanmelding definitief.
     
    Mocht de cursus niet doorgaan (minder dan 8 cursisten), dan krijgt u daarvan uiterlijk 1 week voorafgaand aan de startdatum bericht. Het cursusgeld wordt dan direct gerestitueerd.
    Mocht uzelf willen annuleren (administriekosten € 25,00), dan kan dat totdat u bericht heeft ontvangen dat de cursus definitief doorgaat. Op dat moment is op basis van het aantal aanmeldingen besloten de cursus door te laten gaan en worden de wijnen geselecteerd. Mocht er echter nog iemand op de wachtlijst staan en uw plaats willen innemen, dan volgt eveneens restitutie van het cursusgeld (minus € 25,00 administratiekosten).
     
    Overzicht van de lessen 
    Indeling van de cursus Wijnbrevet
    1. Maandag 24 september 2018
    Kennismaking
    Hoofdstuk 1 van bodem tot botteling
    Hoofdstuk 2 de druif

    2. Maandag 1 oktober
    Hoofdstuk 3: van druif tot wijn

    3. Maandag 8 oktober
    Frankrijk
    Alsace (Elzas)
    Bourgogne
    Beaujolais

    4. Maandag 29 oktober
    Jura & Savoie
    Rhône
    Provence & Corsica
    Languedoc – Roussillon
    Sud-Ouest

    5. Maandag 5 november
    Bordeaux
    Loire
    Champagne
    6. Maandag 12 november
    Hoofdstuk 2 Italië
    Hoofdstuk 3 Spanje & Portugal

    7. Maandag 19 november
    Hoofdstuk 4 Duitsland
    Hoofdstuk 5 Oostenrijk & Zwitserland
    Hoofdstuk 6 Hongarije, Balkanlanden & Griekenland
    Hoofdstuk 7 Nederland, België, Luxemburg

    8. Maandag 26 november
    Hoofdstuk 8: Verenigde Staten
    Hoofdstuk 9: Zuid Amerika
    Hoofdstuk 10 Zuid-Afrika
    Hoofdstuk 11: Australië & Nieuw-Zeeland
    Hoofdstuk 11: Nieuw-Zeeland
    Hoofdstuk 12: China pagina’s

    9. Maandag 3 december + proefexamen
    Uitleg wijn en spijs formulier
    Proefexamen

    Reserve-datum: 10 december

    de reservedatum; deze datum ook vrijhouden s.v.p.