a SVBE wijnprofessionals
 


 
 
Biologische wijn bestelt u bij biowijn.info - De webshop voor biologische wijnen
22-01-18 SDEN 3 Wijnbrevet 2018 start 22 januari
Informatie over het wijnbrevet 2018. Deze professi... Verder..
 
11-09-17 SDEN 3 Cursus Wijnbrevet start maandag 11 september (volgeboekt)
Informatie over het wijnbrevet 2017. Deze professi... Verder..
 
27-09-17 SDEN 2 Cursus Wijnoorkonde start woensdag 13 september (nog 4 plaatsen vrij)
Ooit weleens gedacht....ik zou meer over wijn will... Verder..
 
19-09-17 Wijnpluscursus start 19 september = volgeboekt
Voor iedereen die al enige wijnkennis heeft!... Verder..
 
 

22-01-2018 - SDEN 3 Wijnbrevet 2018 start 22 januari
Informatie over het wijnbrevet 2018. Deze professionele wijncursus trekt niet alleen ondernemers en werknemers in de wijnvakhandel en horeca, maar ook wijnliefhebbers die zich verder willen verdiepen in wijn. Voor deze cursus is zelfstudie van groot belang, want theorie neemt een groot deel in beslag. Uiteraard wordt er tijdens de cursusavonden ook geproefd (gemiddeld 8 wijnen). Docent: Chris Alblas

 Thema's, waarbij de toetswijzer SDEN 3 het uitgangspunt is, zijn o.a.:

  • wijnen kennen uit alle belangrijke wijngebieden in de wereld;
  • het proeven en beoordelen van wijn;
  • het herkennen van karakteristieken van druivenrassen en wijngebieden;
  • de diverse wijnbereidingsmethoden, de zogenaamde vinificatie;
  • kwaliteitsverschillen herkennen;
  • meer over uw smaak en het selecteren van wijn;
  • basisprincipes wijn & spijs;
  • alles over wijnwetgeving en wijnetiketten;
  •  
    Er zijn in totaal 9 cursusavonden.
     
    De cursus biedt in combinatie met zelfstudie voor de meeste deelnemers voldoende basis om het examen Wijnbrevet / SDEN 3 te behalen. De kosten voor het examen zijn niet bij het cursusgeld inbegrepen.
     
    Tijdens de cursusavonden wordt er gebruik gemaakt van powerpointpresentaties. Vanaf de tweede cursusavond krijgt u een aantal vragen van de vorige cursusavond. Deze worden met elkaar besproken.
     
    START VOORJAAR 2018
     
    Maandagen: 22/1, 5/2, 12/2, 5/3, 19/3, 26/3, 2/4, 9/4, 16/4 en 23/4  (=reserve avond als docent onvoorzien een cursusavond niet kan geven, dus altijd (!) noteren).
     
    Cursuskosten € 395,00 pp incl. proefglazen, excl. examenkosten en het cursusboek. De cursusprijs is inclusief hoog BTW tarief.
    Info examen op www.wijnacademie.nl (ook inschrijfformulier en kosten). U dient zich zelf tijdig aan te melden!
    Het cursusboek kunt u via www.wijn.nl (doorklikken naar de webshop) bestellen.
     
    Cursustijden: 20.00 uur – 22.15/22.30 uur
    Locatie: “wijnkamer” Beatrixstraat 44 te Arnhem
     
    Aanmelding, betaling en annulering
    Na uw aanmelding krijgt u een factuur. Na uw betaling is de aanmelding definitief.
     
    Mocht de cursus niet doorgaan (minder dan 8 cursisten), dan krijgt u daarvan uiterlijk 1 week voorafgaand aan de startdatum bericht. Het cursusgeld wordt dan direct gerestitueerd.
    Mocht uzelf willen annuleren (administriekosten € 25,00), dan kan dat totdat u bericht heeft ontvangen dat de cursus definitief doorgaat. Op dat moment is op basis van het aantal aanmeldingen besloten de cursus door te laten gaan en worden de wijnen geselecteerd. Mocht er echter nog iemand op de wachtlijst staan en uw plaats willen innemen, dan volgt eveneens restitutie van het cursusgeld (minus € 25,00 administratiekosten).
     
    Overzicht van de lessen (wijzigingen voorbehouden i.v.m. nieuw cursusboek)
     
    Les 1:
    Wijnbouw, Vinificatie en de Smaak van wijn (o.a. serveertemperatuur en het bewaren van wijn)
     
    Les 2:
    Wetgeving, Wijnlanden algemeen
     
    Les 3:
    Elzas, Bourgogne, Beaujolais en Rhône
     
    Les 4:
    Jura / Savoie, Provence, Corsica, Languedoc-Roussillon en Sud-Ouest
     
    Les 5:
    Frankrijk: Bordeaux, Loire en Champagne
     
    Les 6:
    Hoofdstuk 2 Italië t/m hoofdstuk 3 Spanje en Portugal (incl. Sherry en Port)
     
    Les 7:
    Hoofdstuk 4 Duitsland t/m hoofdstuk 7 Nederland, België en Luxemburg
     
    Les 8:
    Hoofdstuk 8 Verenigde Staten t/m hoofdstuk 12 China
     
    Les 9:
    Deel 3: omgaan met wijn o.a. wijn en spijs
    Proefexamen
     
    de reservedatum; deze datum ook vrijhouden s.v.p.